23 Ağustos 2008 Cumartesi

Fotoğrafçılık sanatı


Fotoğrafçılık hakkında pek bir bilgim yoktu. Yani işin ayrıntısıyla ilgili.. Resim güzelse, ilgimi çekiyorsa güzeldir. Gerisinden anlamazdım doğal olarak. Geçen sene bir dergide okumuştum bazı detayları ve artık resimlere daha dikkatli bakmaya, az da olsa sanat yönünü de incelemeye başlamıştım. Hal böyle olunca zamanla da merak salmaya ve internette de işin araştırmasını yapmaya başladım. Ama tabii kendi halimde, 3-5 yazı okumaktan ileriye gidemedim. Gitsen de elinde teorik kitap bilgilerinden başka birşey olmaz zaten. Bu iş tabii burada anlatmakla da olmaz dolayısıyla. İlgi duyan varsa, minik bir Google araştırmasıyla sayısız bilgiye ulaşabilir zaten.

Özellikle siyah beyaz fotoğrafçılık konusunda özel bir fantezim var. Çok anlamsız fotoğraflar bile, siyah beyaz halde ve ufak tefek detaylar sağlanarak müthiş sanat eserlerine dönüşebiliyor. Yukarıdaki ve aşağıdaki resimlerde gördüğünüz gibi.. Resimler aynı kişiye ait ve kendinin güzel de bir sanat galerisini buldum.

Bu linkten galeriye ulaşabilir ve 3 farklı kategorideki muazzam fotoğraf çekimlerine göz atabilirsiniz. Tabii benim en başta bahsettiğim, sadece cinsel objeli çekimler değildi ama bu galerinin sahibi buna ağırlık veriyor. Nitekim en çok ilgi çeken tür de bu olsa gerek.. Örneğin en üstteki resimde, anlaşılmaz derecede inanılmaz bir çekicilik görüyorum.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Photoshop'tur ya, cakmisim estetigine-sanatina...

Adsız dedi ki...

bu blogun şu ilginç konulara değinme hastalığına bayılıyorum :)

Doğuş dedi ki...

başkan bu direk porno :D

Çağlar dedi ki...

Nasıl görüyosan... :)