20 Ağustos 2008 Çarşamba

TRT'nin "Olimpiyat Kadrosu"


Neredeyse 2 haftadır izliyoruz 2008 Pekin Olimpiyatları'nı. Tabii ki büyük çoğunluğumuz TRT-3 ekranlarından izliyor. Yani devlet babanın 3 numaralı kanalından. TRT tabii böyle büyük bir organizasyonun sorumluluğunu almadan önce kadrosunu oluşturmuş, sistemini ayarlamış. Ama ne kadro...

TRT berbat bir spor takımı oluşturmuş. Yani herkes söyledi, ben de söyliyeyim de tam olsun diye değil. Hadi çok para harcamak, uğraşmak istemezsin, bazı sporları birkaç uyduruk kişiyle savuşturursun, anlarım. Ama hiçbir sporda düzgün bir spiker-yorumcu duosu oluşturamamışlar yahu. Futbol spikerleri Allah'a emanet, ne ruh var, ne birşey... "Ve gol oldu sayın seyirciler" tarzı gidiyor hep.. Basketbol zaten efsane. Ömer Üründül'ü yorumcu yaparak ilke imza atmışlar. Spikerleri de hayatında ilk basketbol maçlarını olimpiyatlarda izliyor muhtemelen. Bunun dışında Üründül voleybol gibi sporlara da hayat vermeye çalışıyor. Diğerlerine zaten birşey diyemiyorum. Teniste ne oluyorsa onu söylüyor. Aşırı yüzeysel. "Evet bir bekent sayısı" , "Güzel bir forent" , "Çok güzel ralli".. Başka da birşey yok. Dostum bunu biz zaten görüyoruz ekranda. Yani en iyisi atletizm. Onda da verilen 5 bilginin 2'si yanlış. Gerisini siz düşünün.

TRT özenle seçilmiş kadar kötü ve komik bir olimpiyat takımı hazırlamış. Olmamış, yakışmamış diyoruz ve 10 üzerinden 3 ile haftanın rüküşü seçiyoruz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hehe resim süpermiş :)