25 Ağustos 2008 Pazartesi

Shumpert, Efes, Beşiktaş


Yazacağım şey aslında direkt Shumpert'la ilgili değil. Shumpert girişli, Efes'e bağlanan ve Beşiktaş kaynaklı bir yazı. Neyse.. Kendisi 2 yıllığına Efes Pilsen'le imzalamış, bunu zaten bu sabah resmi olarak öğrendik.

Efes Pilsen, koç Ergin Ataman'dan sonra, Shumpert'i de Beşiktaş'ın elinden alarak, diğer eklentilerle birlikte harika bir kadro oluşturdu, yeni sezon için. Yalnız Esas olay Beşiktaş'ta. Resmen Efes sömürdü Beşiktaş'ı. Beşiktaş dımdızlak kaldı ortada. Elde ne var, ne yok kaybetti. Geçen sezonun lider ve yarı final oynayan takımı, en önemli 2 parçasınu bir anda kaybetti. Kaya, Nicevic de gitti. Apodaca'nın da gideceği söyleniyor. Ki onlar de ilk beş oyuncuları...

Şimdi burada yönetimi suçlamamak mümkün değil. Ne olursa olsun. Tamam, Shumpert konusunda yönetimin çaresiz olduğunu duymuştum. Beşiktaş geçen sene aldığının 2 katını teklif etmiş ama Shumpert yine de gitmek istemiş. Belli ki Efes'te, Ataman'la birlikte çalışmayı kafasına koymuş. Ki yine işin ucu Ataman'ın gidişine, oradan da yönetime bağlanabilir illa ki.. Shumpert konusunda yönetimde sorun olmasa dahi, her ne olursa olsun bir yönetimin sezonu rahat lider tamamlayan, playofflar'da da yarı final yapan bir takımın iskeletini koruması gerekirdi. Aksi şekilde gelişen her olay yönetim başarısızlığına bağlanabilir.

Yeni oluşturulacak takım çok iyi bile olsa, yine de kalitesi artan basketbol ligimizde aynı başarıyı yakalamak çok zor olacak. Yazık oldu.

2 yorum:

Mesut Ulukök dedi ki...

Beşiktaş geçen sene yarı finalde Türk Telekom'a elendi. Finali Fenerbahçe Ülker ile Türk Telekom oynadı.

Çağlar dedi ki...

Hop pardon, dalgınlığıma gelmiş. Düzelttim.