8 Ağustos 2008 Cuma

Erkek dergileri...


Erkek dergileri kimilerine göre soft porn resimler içeren "göz eğlencesi", kimi için hakikaten okumaktan zevk alınan birşey, kimilerine göre de ikisi birden. Bazıları ise tamamen gereksiz olduğunu düşünür. Bugün Boxer okurken aklıma böyle birşey yapmak geldi. Piyasadaki erkek dergilerini değerlendirmek...

Her ay kesin Boxer alırım. Eskiden gelen bir alışkanlık. Tarzına, tasarımına, yazarlarına alıştım. Zevk de alıyorum açıkçası okumaktan. Ama gidişat konusunda Boxer biraz dengesiz açıkçası. Bundan birkaç yıl önce müthişti. En iyi dönemlerini yaşıyorlardı bence. Görsellikle birleştirilmiş yazılar gayet keyif vericiydi. Sonra iyice resimlere ve seksüaliteye abanıp, okuyucu kitlesini farkında olmadan değiştirdiler. Resmen erotik dergiye dönmüştü bir aralar. Her 3 sayfada bir memesi, götü gözüken hatunlar... Daha sonra farkına varacak olmalılar ki biraz dengelediler. Ardından son 1 yıldır falan yine erotikliğe ağırlık vermişlerdi. Ama son dönemde yine dengelemeye başladılar. Gel gör ki bu sefer de yazıları eskisi kadar çekici değil. Eskiden nefessiz, baştan sonra, kelimesi kelimesine okuduğum dergide artık hiç okumadığım yazılar oluyor. Malzeme sıkıntısı çekiyorlar sanırım. Boxer'ın en büyük özelliği Esquire, FHM, Maxim gibi yabancı formatından alma değil tamamen Türk yapımı olması.

FHM'i sadece 2 kez aldım. Yabancı formatlı olsa da Boxer'a herşeyiyle en yakın olan dergi o bence. Ama tarz olarak yakın, kalite olarak değil. Kalite olarak çok düşük. Takipçisi olmadığım için ayrıntı yazamam ama Boxer daha iyi.

Esquire içlerinde bence içerik olarak en zengini, seksüalite olarak en düşüğü. Hatta zaman zaman kapağına erkek resmi koyan tek dergi belki de. Tabii Boxer ve FHM okuyucusu kitlesiyle, Esquire kitlesinin biraz farklı olması normal. Boxer biraz daha göze hitap eden, içi kıpır kıpır eden bir yapımken Esquire daha "okunası" bir dergi. Yani tam anlamıyla baştan sona okunacak bir erkek dergisi diyebilirim. Fakat böyle düşünmeme rağmen Boxer'dan vazgeçemiyorum. Öyle bir çekicilik var Boxer'da.

Maxim de 1.5 sene falan oldu ilk sayısı çıkalı. Hatta hala çıkıyor mu bilmiyorum, sadece ilk sayısını almıştım. İlerki sayılarda abazan müşteri kitlesini peşlerine takmak için direkt olarak erotik resimlere abanmışlardı. Bir daha almadım ama posterleri hala duruyor :)

Diğer erkek dergilerinin hiçbirini okumadığım için birşey diyemiyorum. Yalnız bağımlılık gibi birşeydir bu olay. Birkaç ay üst üste alırsanız, bırakmak çok zor...

Hiç yorum yok: