12 Ağustos 2008 Salı

Bir zamanlar Lincoln


Forumlardan birinde şöyle birşey buldum. 3 yıl önce İstanbul'daki, Lincoln'ün 2 gol attığı 3-3'lük FB-Schalke maçından sonra Türkiye'de söylenenler...

FUTBOL çok bilinmeyenli, çok zor bir oyun değil. Bakmayın Türkiye'de çok konuşuluyor ve detaylara giriliyor. Ama maçtan önce yapılan örneklemelerde bir şey çok dikkatimi çekti. F.Bahçeli Alex ile rakibin 10 numarası Lincoln arasında benzetme yaptılar.

İkisi de fazla koşmuyor, ama ikisinin de ayağı çok iyi, dediler. Dün gece gördük ki, ikisi arasında büyük fark var. Birisi hem futbolcu, hem de çok koşuyor, Alex sadece koşmuyor.

Sen teknik adamsın, rakibin çok iyi olduğu tarafı etkisiz hale getireceksin, kendi etkin tarafını da, ona kabul ettireceksin. Maç başladı, 10 dakika sonra Lincoln'un, Schalke takımının beyni olduğunu gördün. Kendi sahasına geldiği zaman bu oyuncuyu göz hapsine alırsın.
Ama senin 40 metrene girdi mi, yanına birini verirsin. Böyle bir futbolcun da var, Marco.
-Erman TOROĞLU


ALEX DERS ÇIKARMALI
Almanlar müthiş bir presle F.Bahçe takımını dövmeye başladılar. İki pas üst üste yaptırmadılar. Riskleri alıyorlar ama rakibi kontrolsüz oynattıkları için topu kendilerinde tutuyorlardı. Lincoln ile iki gol birden kazandılar. Bitirim Brezilyalı sağa bakıp sola pas atıyordu. Bizle birlikte F.Bahçe orta sahası da bu şovu seyretti. Umudumuz; Alex'in, kendisiyle aynı görevi yapan bu vatandaşının takımı için gösterdiği çabadan ders alması.
- Gürcan BİLGİÇ


Oyunda orta alana sahip olan Schalke, ikinci yarıda Fenerbahçe'yi defans kalabalığı içine kilitliyor ve ablukalı bir paslaşma zenginliğiyle rakibine nefes bile aldırmıyordu. Lincoln dün tüm mermileri namluya süren ve ateşleyen isimdi Schalke'de...
- Erdoğan ŞENAY

Şunları görünce bir Galatasaraylı olarak ah çekmemek mümkün değil elbet. Biz hiç izleyemedik böyle bir Lincoln. Ben daha önce de söylemiştim, bu adam sakatlık yaşamasa Türkiye Ligi için fazla bile. Ama zaten sürekli sağlam kalıyor olabilseydi Türkiye'ye kalmazdı.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Alex ve Lincoln'ü karşılaştırmak için bu 3 yazarı referans almak biraz komik olmuş :) Aynı dönemde, mevkide oynayan benzer özellikli bu iki oyuncuyu karşılaştırmak için en basitinden Brezilya Milli Takımı'ndaki kariyerlerine bakılabilir.

psikolojibu dedi ki...

abi inşallah yarın Bükreş'e patlar..Seyirci ile çok haşır neşir bi oyuncu,bizim seyirci de sever gaza getirmeyi..Hade inşallah..

Adsız dedi ki...

aslan parçası yarın bükreş'te kendini affettirmenin ilk adımını atar işallah.