2 Ağustos 2008 Cumartesi

Death Proof, Kanal 1'de izlenir!


Kanal 1 ilginç işler yapıyor. Hiçbir kanalın yayınlamadığı (veya yayınlayamadığı) filmleri gösterime sokmaya devam ediyor. İşin ilginci, ilginç bir şekilde Tarantino ile Robert Rodriguez hayranlığı belirmiş durumda.

Birkaç ay önce Tarantino'nun Reservoir Dogs'unu yayınlamışlardı. Zap yaparken denk gelip, Türkçe dublajlı halini merak ettiğim için izlemiştim. 2 hafta önce de Planet Terror (Dehşet Gezegeni)'ü yayınladılar aynı kanaldan. O kadar fazla vahşet, kan sahnesinin bulunduğu bir filmi nasıl yayınladılar bilmiyorum, izleyemedim çünkü. O tür sahneleri kestiler mi ne yaptılar bilemiyorum...

Bugün (2 Ağustos) de Ölüm Geçirmez adı altında yine bir Tarantino filmi olan Death Proof'u yayınlıyorlar. Hayatımın filmlerinden biridir Death Proof. Her ay kendime gelmek için 1 defa izlerim. Çok acayip, sürprizler olan veya kült olacak bir film değil belki ama atmosfer, bulunan ortamlar beni çok etkiliyor. Filmde en hoşuma giden noktalar kızların "kadınca" muhabbetleridir. Türkçe dublajda muhtemelen sıçmışlardır ama sırf merak ettiğim için izleyeceğim. Bu filmi yayınlamayı engelleyecek çok minik 1-2 sahne dışında bir yer de yok aslında. Bari lap dance sahnesini kesmesinler de yurdumun abaza kitlesi kucak dansına hardcore porn muamelesi yapsın.

Daha önce de belirtecektim bu durumu, unutuyordum. Bugün sitesinde Gerilim Olur Musun'un saatine bakmak için girdiğimde Death Proof'u da görünce dayanamadım. Bu arada Gerilim Olur Musun 21:40'da, Death Proof 23:20.

Not: Filmi hiç izlememiş olanlara Türkçe dublajlı olarak izlememelerini öneriyorum, filmden soğumanız, beğenmemeniz çok büyük ihtimal.

Edit: Hiçbir karesini dahi kesmeden, baştan sona eksiksiz yayınladılar filmi.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

10 dakikada bir reklam verdiler sağolsunlar içine ettiler filmin. Sonunu göremedim. Ne oluyor sonunda, kızlar öldürüyor mu herifi?

(Bir de bu kelime doğrulama işi nedir be abicim e-mail adresi alır gibi yorum ekliyoruz. Kaldırılsın lütfen.)

Çağlar dedi ki...

Evet öldürüyorlar.

Yalnız iğrençti Türkçe dublajı.

CaRtMaNtR dedi ki...

Dublajlı cidden bu film çekilmiyor. Bu arada Kanal 1 geçe hafta Planet Terror'den sonra Seven'ı, bu hafta ise Death Proof'tan sonra bana kalırsa fazlasıyla underrated olmuş olan Spawn filmleri verildi. Cumartesileri Kanal 1 ile geç saatlerde baya bir haşır neşir olunabilir gibi.