4 Ağustos 2008 Pazartesi

"Peker Açıkalın, Destere ve Testere" üçlüsü


Peşin söyliyeyim, Peker Açıkalın'ı hiç sevmem. Gaffur'la falan alakası yok, hatta Gaffur rolü bence güzeldi. Esas nefretimi Show TV'deki komedi yarışmasındaki jüri koltuğunda kazanmıştı ilk olarak. Bu kadar seviyesiz espriler yapan, bu kadar sempatiklikten uzak bir komedyen olamaz. Ardından Maskeli Beşler Irak'taki sıçışı iyice nefretimi körükledi.

Birkaç hafta önce televizyonda röportajını izlemiştim. Yeni bir projeyle karşımızda olacağını söylemişti. İlginçtir ki "Türkiye'de bir fark yaratıp korku-komedi tarzında bir film yapıyoruz" demişti. Kutsal Damacana'dan haberi yok heralde... Şafak Sezer'le de araları limoni olduğundan, sanırım görmezlikten gelmiş kendince.

Geçen internette bir haber gördüm bunun üzerine.. Kasım sonunda vizyona girecek Destere adında bir film çekiyorlarmış. Buraya dikkat!.. Orjinal Testere serisiyle dalga amaçlı falan değil, tamamen alakasız bir filmmiş. Kısacası isminden faydalanmışlar sadece, onlara göre. Ama filmin konusunu bir okuyun bakalım, sizce alakası var mı yok mu?

Hayrettin (Peker Açıkalın) ve Hayati (Önder Açıkbaş) aynı köyde yaşayan iki Trakyalı çiftçidir. Bir gün ikisi birlikte gözlerini bir köy evinin bodrumunda açarlar. İkisi de ambarın iki ayrı köşesine ayaklarından zincirlenerek bağlanmışlardır. Ünlü seri katil ‘Destere’ tarafından kaçırılmış olduklarını anlarlar. Kurbanlarına “Oyun üüyle oynanmaz, büüyle oynanır” sloganıyla çeşitli eziyetler eden Destere, Hayrettin ve Hayati’yi de türlü oyunlarla canlarından bezdirir. Kayıpları bulmak için Yüzbaşı Hakan (Ali Çatalbaş) harekete geçer.

Hakikaten de Testere'yi ti'ye almıyorlarmış valla, bravo(!)

3 yorum:

saLsa dedi ki...

Ahahaha.. Süpermiş valla..

Çok özgün bir senaryo olmuş..

:):):)

Adsız dedi ki...

bu ne ya şaka mı? herif dalga geçmiş resmen milletle.

Adsız dedi ki...

maskeli beşler'deki sıçışını çok iyi hatırlıyorum. filmin sonunda özellikle uçak tuvaletinde tavan arasında yaptığı 0-6 yaş komiklikleri diş fırçasıyl yaptığı saçma salak miğde bulandırıcı şeyler falan benim de nefret etmeme neden olmuştu.