21 Eylül 2008 Pazar

12'si de doğru yolda

Dün akşam formalite maçında Fransa'yı da devirerek 6'da 6 yaptık.

Bizim basketbol takımı için çok uzun zamandır bu bu sözü kullanmamıştım. Doğru yolda olmak.. Eurobasket 2009 elemelerinde 6'da 6 yapmış olmamız değil sadece olay. İzleyince takımda "o şeyi" görebiliyorsunuz. Adını koyamıyorsunuz, "şey" diyorsunuz ama görebiliyorsunuz. Kusursuz değiliz tabii ki, hala eksiklerimiz var, sonuçta Fransa dışında gruptaki diğer iki rakip (Belçika ve Ukrayna) zaten bizim ayarımızda rakipler değil. Ama birbirini tanıyan, bireysel yetenek olarak da yüksek olan ve eklemelerle çok daha iyi hale gelebilecek karakterli bir kadromuz var. Mutluyum, uzun zaman sonra mutluyum. Ve de umutlu...

Ayrıca bu iyi oyunla alınmış 6'da 6'lık başarıda Tanjevic'e nasıl bir pay biçmek gerekir? Bu apayrı bir yazının konusu. Bazı çekince ve şüphelerim olsa da mutlaka ki katkısı büyük. En azından takımı konsantre etme konusunda çok iyi olduğu kesin.

1 yorum:

Kaan Mert dedi ki...

Grubu süpürmelerini beklemiyordum milli takımdan. Cidden 6 maçtada bize güzel anlar yaşattılar. Dün maçı canlı takip edemesem de tekrarını yakalayabildim.

Yani turnuvayada bir yıl var. A çekmemek elde değil. Yarın olsa şampiyonluğa kadar giderdi bu yol ama bakalım gelecek seneye kadar neler göreceğiz.