30 Eylül 2008 Salı

Sonic


Amerikan yaşamını nasıl anlatırsınız? Makale, yazı, tonlarca cümle-kelime... Tek resimle anlatabilirim ben, yukarıdaki resmi kullanarak.

Sonic bir fast-food zinciri. Ancak onlara 'fast-food' adıyla hitap etmek cidden çok yerinde oluyor çünkü bundan hızlı, rahat yenilecek bir yer yok dünyada. Arabanızla geliyorsunuz, benzin istasyonundaymışçasına arabalar için özel hazırlanan boşluklardan birine giriyorsunuz ve girdiğiniz o bölümdeki menüden istediklerinizi, köşedeki mikrofon aracılığıyla iletiyorsunuz içeridekilere. Yemek anında hazır, 2-3 dakikayı asla aşmaz. Yerinizden dahi kalkmıyorsunuz, içeridekiler getiriyor(genellikle patenlidir bu garson arkadaşlar bu arada). Rahat, hızlı, sıcak ve lezzetli.

İşte yemek Amerika'lılar için böyle birşey. Ne kadar hızlı giderebiliyorlarsa ihtiyaçlarını, o kadar iyi onlar için. Bana kalırsa duruma göre değişir; evde oturduğum boş bir günde 2 saatte hazırlanacak mantıyı beklerken, başka bir gün herhangi bir maça 10 dakika kala Sonic'e gitmeyi de ihmal etmem mesela.

Hiç yorum yok: