15 Eylül 2008 Pazartesi

Bambaşkaymışsın FHM(!)


Tüm erkek dergileri hakkında düşüncelerimi yazmıştım bir süre önce. Her ay sadece Boxer aldığımı da söyledim. Yalnız bu ay dayanamayıp FHM aldım nedense. Ve gördüğüm şey, kendi içinde tuhaf bir çelişkiydi.

Derginin ilk sayfalarında klasik bir okuyucu mektup köşesi var. Kendi içlerinde tuhaf bir durum oluşmuş. Okuyuculardan biri "Ben bir Raven Riley hayranıyım, derginizde ona yer verirseniz sevinirim." diye buyurmuş. FHM'in cevabı da şöyle olmuş; "Raven Riley için seks sitelerine göz atabilirsiniz. Dergimizde amaç; diğer dergiler gibi herkesin bildiği porno yıldızlarını, mankenleri ele almak yerine tercihimiz pek tanınmayan afetleri gün yüzüne çıkarmaktır." Helal olsun size.

İşin komikliği burada başlıyor... FHM'in mentalitesi tanınmayanları ele almakmış. Güzel, herşey güzel. Ama daha bu cevabı verdikleri sayı bile buna karşı çıkıyor! Kapakta Keeley Hazell bulunmakta. Formula 1 kızlığından buralara çabucak tırmanan Keeley hakkında birkaç sayfa yazı, dev resimler vs... Neyse diyorum. Okuyorum ve sayfaları çeviriyorum. Daha ilk sayfalarda Adriana Lima'nın koca bir sayfa resmi ve hakkında koca bir sayfa yazı. Allah allah... Sayfaları çevirimeye devam ediyorum, bir başka tanınmamış hatun(!) Zeynep Mansur'un boy boy resimleri ve hakkında birkaç sayfalık yazı. Saygım artıyor tabii. "Acaba sırada başka hangi tanınmamış hatun var?" diyorum. Bir de bakıyorum hiç kimsenin tanımadığı bir tenisçi, Ana Ivanovic. Kendisi şu an resmi olarak dünyanın en iyi 3. tenisçisi. Yine sayfalarca boy boy resimler ve yazılar.. Bir tane daha tanınmamış görsem camdan kafamı çıkarıp bağırmaya başlayacağım zaten.

Harbiden diğer dergilerden farklıymış! Sadece bir konuda böyle bir tezat yakaladım diye, dergiyi beğenmediğimi söylemiyorum. Nitekim konuları falan çekici buldum, gayet de akıcı bir dergi olmuş. Ama bu da söylenmeden geçilmezdi.

2 yorum:

pclion dedi ki...

Keeley için oldukça kapalı bir poz, pek rastlayamazsınız bu tarz pozlarına...

Enes dedi ki...

Valla sorun bende midir bilmem ama... kapağında "10 Erotik Tüyo sayesinde yatakların vazgeçilmez kralı olacaksınız!" gibi gayet samimiyetsiz bir spot kullanan bir dergiyi ne alasım, ne bakasım, ne sevesim ne de okşayasım geliyor :D