28 Eylül 2008 Pazar

Devre seçen takım Galatasaray

Galatasaray 4 - 1 Konyaspor

Medya şimdi yarın şiririr, manşetleri tahmin edebiliyorum. "Aslan vurdu geçti" falan... İlk yarı berbattı GS. Maça konsantre olmayan, oynadıklarını hissedemeyen, koşarken topu ayağından kaçıran, orta yapamayan oyuncular silsilesi vardı turuncu formaların içinde. Ölü gibi oynadıklarından mütevellid Lincoln ve Kewell da çok etkisizdiler, doğal olarak Baros'a da top götüremediler. Tek savaşan Arda vardı. Ama yine geçen hafta olduğu gibi* 2. yarıda işler değişti.

Şöyle hücumdan başlayayım... Arda iyiydi, Kewell ikinci yarı iyiydi, Lincoln ikinci yarının yarım saatlik bölümünde iyiydi. Baros hep iyiydi bence. Meira da ikinci yarı iyiydi. Son yıllarda yabancılar ilk kez bu kadar çok iş yapıyor Galatasaray'da. Muhtemelen zayıf Bellinzona karşısında da çok iyi oynayacaklar.

Baros ve Kewell ikilisine ayrı paragraf... Adamların her hareketlerinde "ben Premier Lig'de oynadım yavrum, sen ne konuşuyorsun?" edası var. Attıkları paslar, vurdukları şutlar, koştukları yerler. İzlerken keyif alınıyor. Riskli transferler oldukları doğru ve GS yönetiminin transfer politikası da şimdilik bu olduğuna göre en azından doğru riskler oldukları kesin. Ayrıca Baros da çok rahat tek forvet oynayabileceğini gösterdi.

Hoca için esas iş Arda, Lincoln, Kewell üçlüsünün hepsini yüksek verimle oynatabilecek bir formül geliştirmektir. Skibbe'den henüz bu kadar büyük birşey beklemek zor ama olsa efsane bir hücum harmonisi oluşabilir.

- Özel parantez 1: Mehmet Güven topçu değil. En azından henüz değil diyeyim de birkaç sene sonra lafı ağzıma sokamasın bari.
- Özel parantez 2: Baros'un golü neydi öyle? Topu 90'a değil, 92'ye taktı resmen. Yalnız öncesinde bir ofsayt vardı sanırım.
- Özel parantez 3*: İlk hafta, geçen hafta ve bugün. 5 haftada üçüncü kez 4-1 kazandı GS. Ayrıca geçen hafta da Baros 2 ve Kewell 1 gol atmıştı.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Değişen çok şey var bu sene Galatasaray'da... Öncelikle Emre-Servet ikilisinden sonra Meira'nın defansa konulması, tüm çehreyi değiştirdi diyebilirim. Tekniği bir defans için çok fazla, dolayısıyla oyuna çok iyi top sokuyoruz. Tabii Hasan Şaş gibi bir orta saha adamının da defansta olması, oyuna topu sokmamızı iyice kolaylaştırıyor.

İkinci olarak Lincoln'den bahsetmek lazım. En büyük kazancımız diyebilirim. Adam yüzlerce top kaptı, onlarca gol pası verdi. 3 haftadır harika oynuyor, nazar değmez inşallah.

Baros... Cidden böyle bir adama ihtiyaç vardı. Tek de oynuyor, çift de. Ne yaptığının, nasıl yaptığının önemi yok. Gol yolunda bu kadar iyi bulunmak ve golu atmak onun karakteristiği. Keşke Hakan Şükür veya Necati kalsaydı takımda diyorum, çünkü ciddi bir şekilde ne Nonda ne de Ümit Karan tamamlayamayacak oyuncular Baros'u, kendisini de bir de Hakan Şükür tarzı ölse bile topu tutup saklayabilecek bir adamla seyretmeyi isterdim.

Kewell-Arda ikilisini pek beğenmedim. Hırslılardı, mücadele ettiler ancak hala onları tam verimle oyuna sokamıyoruz. Doğal birşey aslında, Baros-Lincoln ikilisi ortadan domine ederken kanatlara topu çıkarmayı pek de sevmiyoruz, en azından geçen seneden daha az sevdiğimiz kesin. Bu da elbette verimliliklerini azaltan bir durum, ilerleyen zamanlarda atlatacaklardır.

Son olarak birşeye değinmek istiyorum: Milli takımdan dönen adamlardan beklentimizin sıfır olması gerek şu vakit. Bakıyoruz, EURO 2008'de oynayıp, hala düzgün bir şekilde oynamaya devam eden kaç adam var? Sabri, Topal, Balta, Arda hepsi sakatlandı. Emre-Servet ikilisi keza. Fener'de Semih-Emre-Colin Kazım için de aynı şeyleri söyleyebiliriz rahatlıkla. Daha çok örneği var. Onun için şu oyun bana yetti de arttı, henüz yerlilerden istediğimizi bulamadığımız günlerdeyiz sonuçta.

De Sanctis iyi kaleci ama defansla arasındaki iletişimin çok zayıf olduğunu düşünüyorum. Yan toplarda çok açığa çıkıyor bu eksiklik.

Mehmet Topal veya Linderoth'un dönüşünü de iple çekiyorum açıkçası.

Güzel günler bizi bekliyor...

Adsız dedi ki...

BİR FENERLİ OLARAK ŞU DURUMU KISKANIORUM:P:P:P

Çağlar dedi ki...

@isimsiz,
Gerçekten Fenerli'ysen ve kıskanıyorsan, haberin olsun; kıskanacak bişey yok.

Adsız dedi ki...

kıskanacak birşey var çağlar.

fenerbahçe 6 maçta 4 "mağlubiyet" alırken, galatasaray 6 maçta 4 "galibiyet" aldı. resmi olarak bu büyük farkın dışında fenerbahçe henüz zerre top oynamamışken galatasaray yavaş yavaş oturtuyor ve son iki haftadır 2. yarılarda gayet iyi oynadı. galatasaray'ın yıllar sonra açık şekilde daha iyi bir kadrosu var. kewell, baros, meira hatta arda gibi isim yapmış adamlar vs..

evet isimsiz arkadaşım, gayet de kıskanabilirsin.

organic soap dedi ki...

nesini kıskansın fb'liler abartmayın.

Adsız dedi ki...

@tugay,
ben de koyu bir fenerliyim. adı kıskanmak olmasa da şuan fb'nin gs'ın yerinde olmasını istiyorlar eminim fb taraftarı. ebn iterdim yani. bu konuda atıp tutmaya, büyüklükten bahsetmeye gerek yok sonuçta fb tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaptı.

psikolojibu dedi ki...

ya nası kıskanacak bir şey yok..Tamam Gs maç çok sıçtığı zamanlar oluyor ama bu da Skibbe'den kaynaklanıyor..Topal-Linderoth döndüğünde Ayhan-M. Güven'in yerini onlar alacak ve eminim ki mükemmel bir ikli olacaklar..Baros Türkiye'de tek forvet oynayabilecek ender adamlardan biridir..Tabi bu adamın arkasına Kewell-Arda-Lincoln gibi 3 adamı yerleştirince ortaya mükemmel bir hücum sistemi çıkıyor..Daha kenardan gelebilecek Hasan,Aydın,Nonda,Ümit gibi adamları sayınca insanın çüş diyesi geliyor..

Ben Fenerli olsam kıskanırdım açıkcası..Şu örneği versem yeterli olur herhalde..Kadrolar oturduğunda Gs zor durumda olduğunda kurtarıcı olarak Ümit,Hasan,Aydın'ı alacakken Fener Burak,Kazım'a güvenecek..

Gs'nin tek sorunu Skibbe'dir ve bu yönetimin yaptığı tek hatada odur zaten bu sene..Ben umutluyum siz de umutlu olun daha 5. haftadayız..

organic soap dedi ki...

@sergei;
fb tarihinin en kötü başlangıcını yapmış olabilir.ama daha ligin en başındayız yahu.eylül yeni bitti.puan farkı 5.sakatlıklardan dolayı şu anda takım formdan çok uzak.toparlayacaklardır.
@mentos;
gs nin kadrosunun bizden daha iyi olduğuna katılmıyorum.seneler sonra ancak dengeleyebildiler.tamam etkili bir hücum hattı var ama ne bek ne kanat oyuncusu yok.

sanki galatasaray 2000'deki gibi önüne gelen rakibi yeniyormuş gibi konuşuyorsunuz.daha geçen gün bellinzona karşısında kıçları terlemedi mi bu adamların? 4-1 lik sonuçlar havaya sokmasın yani.

ama şu takımda Kewell ile De Sanctis'i kıskanıyorum,o ayrı.

psikolojibu dedi ki...

abi kanat oyuncusu yok demişsin Aydın,Sabri,Hasan,Kewell,Arda,Barış bunlar ne oynuyor o zaman?Bek konusunda da katılmıyorum..Hakan,Volkan gibi iki tane milli bek var ve arkasında da 1-2 seneye ikisinden de daha iyi olacak bir Alparslan..Sağ bekte haklısın ama Uğur iyileşince orada da sorun yaşamayız..

Bellinzona konusuna gelince dediğim gibi bu takımın tek eksiği iyi bir hoca..Ersun Yanal ile Skibbe yer değiştirse Gs nin şampiyon olacağına dair her türlü iddiaya girerim..

İlk 11 lere baktığında Fener daha iyi olabilir ama kadro genişliği daha önemlidir ve bu sene Gs bu konuda rakiplerinden üstün ki Fener'de zaten şu anda bunun sıkıntısını çekiyor..

Son olarak De Sanctis'in kıskanılacak bir yanı yok..Yan toplarda hayatımda gördüğüm en etkisiz kalecilerden biri..

organic soap dedi ki...

Aydın daha çok genç ve etkisiz.
Arda-Kewell savunması olmayan oyuncular.
Barış kanat oyuncusu değil.
Sabri topçu değil.
Hasan ölmüş zaten etrafında dönüyor.

Fenerbahçe'nin de geniş kadrosu var.Eğer olmasaydı şu anda oynayan oyuncular milli takım düzeyinde olan adamlar olmazdı.Yenilgilerin sebebi formsuzluk ya da taktik,orasını bilemem.Ama kalitelerini tartışmam bile.Ki bu takımın birçok as oyuncusu sakat olduğu için oynayamıyor.

De Sanctis çok iyi kaleci.Değerini bilin.Kalecisi Volkan olan bir takımın taraftarı olarak söylüyorum.

Bellinzona konusunda da eğer iyi bir hoca yoksa ve iyi oynayamıyorsanız (konumuzun başına dönersek) niye sizi kıskanalım ki?