18 Eylül 2008 Perşembe

Klavye kırma olimpiyatları


Pekin Olimpiyatları'nın oyunu Beijing 2008'i duymuşsunuzdur mutlaka. Severim bu tür atraksiyonları. Ne zamandır oynamak vardı hayalimde. Sonuçta onlarca spor dalı ve gerçekten zevkli sporlar hepsi. Yüksek atlama, sırık falan... Ama oyun 5 küsür GB. İndirmeye kalksan ömür yetmez. Dün denk geldim bi tanıdık CD'cide. Kıydım 10 liraya aldım. Nitekim toplam 2 DVD.


Oyun çok beklediğim gibi olmasa da 40 civarında spor dalı var içinde. Yani kısa vadeli zaman geçirme amaçlı olarak çok uygun. Ama uzun vadede fiyasko desem abartmış olmam. Kontroller, oynanabilirlik oyunu mahvetmiş bir kere. Şimdi ayrıntıları anlatması uzun sürer ama şu kadar söyleyeyim; oyunu oynamaya hazır olmak ve kontrolleri çözüp, kendi tuşlarınıza göre ayarlamak için bir gününüzü harcarsınız zaten. Sinir krizleri geçirip tuşları ayarladıktan sonra oyuna geçtiğinizde klavye/gamepad kırma mesaisi başlamış demektir. Neredeyse tüm oyunların kontrolleri iki tuşa seri şekilde basmaya dayanıyor. Örneğin 100 metre koşuda ayarladığınız iki tuşa kombine şekilde en seri halde basmanız gerekiyor, birinci olabilmek için. Ve oyunlar gerçekten zor olduğu için cidden çok seri basmanız gerekiyor. Bu da klavyenin anasını ağlatmak demek oluyor. Gamepad tabii ki daha iyi bir tercih bu durumda ama onu bir kenara koyup iki elle ayrı ayrı basmak pek mümkün olmadığından seri şekilde basmak için ciddi bir parmak kondüsyonu yapmak gerekiyor.


Yani 5 buçuk cigabayta değer mi? Tartışılır. Grafikler, modellemeler, sesler çok kaliteli. Ve hepsini denemenin yürek isteyeceği derecede fazla spor dalı var. Boyut da bundan mütevellid olsa gerek. Denenebilir. Paranıza kıyabilirseniz değer, kıyamazsanız internetten indirmeye değmez. Ama arkadaşınızda var ise kesin deneyin. Yeni bir Usain Bolt olmak hiç de kolay değil.

2 yorum:

Major dedi ki...

1.resimde 100 metrede 4 beyaz var =)))

Major dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.