13 Eylül 2008 Cumartesi

Hooters "Lokantası"


Başlıkta yazan "lokanta" bir espri veya mecazi kullanım falan değil. Gerçekten resimde gördüğünüz kızların garsonluk yaptığı bir restoran. Hooters'ı bilenler, duyanlar zaten birazdan söyleyeceğim şeyleri biliyorlardır.

Hooters... Amerika kaynaklı, dünyanın en büyük restoran zincirlerinden biri. 20'den fazla ülkede, 400'den fazla şubesi bulunmakta. Ama onlara bu ünü getiren, diğer restoranlar gibi eşsiz yemekleri değil, garson kızları. Güzellikleri, kocaman memeleri ve sıkı kalçalarıyla patronlarını mütevazı bir kafeden, dev restoranlar zincirine sürükleyen tek etken bu garson kızlar.

Hooters'ta hiçbir erkek eleman çalışamıyor. Yasak. Garsondan, şefine, kasiyerine kadar herkes kız. Hem de ne kız.. İşe gireceklere mülakatta iş referansı yerine göğüs ve kalça boyları soruluyor. Tüm garsonlar iri göğüslü ve kalçalı olmak zorundalar. Ayrıca özel Hooters üniformasını giymekle yükümlüler. Yani resimde gördüğünüz gibi dapdar, göğüs dekolteli bir tişört ve mini şort. Ayrıca müşterilerin her türlü el kol temaslarına aynı sıcaklıkla karşılık vermek, gerekirse ileri gitmek zorundalar. Kısacası bu restoranın temel konsepti kadınsal çekicilik. Yani sürekli "yükümlüler" , "zorundalar" deyip duruyorum da, bunu yapanlar da tabii ona göre hatunlar. Yani bu işi zaten yapmaya can atan tipler.

Hooters'ta bazı gelenekler var. Mesela orada sadece masaya oturup, yemek söyleyip, yiyip giden müşteriler bulmak mümkün değil. Garsonlarla sohbet ediyorsunuz, hatta onların tacizine mağruz kalıyorsunuz. Her an o koca memelilerden birinin kucağınıza oturma ihtimali de hiç az değil. Ayrıca isterseniz, istediğiniz kızlarla fotoğraf çektirebiliyorsunuz. Yani restoran erkek müşterilere hitap ediyor. Tabii böyle bir kural yok, aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi bayan müşterilere de yasak falan değil. Hatta lezbiyen olanlar için bulunmaz bir fırsat olabilir.


Restoranın yemekleri de fast food ağırlıklı. Hamburger, sandviç, kızartma türü şeyler.. En popüler yiyecekleri ise Hooters'ın spesiyali olan özel soslu tavuk kanatları. Ayrıca bira ağırlıklı, zengin bir içki servisi de bulunuyor.

Zincirin en önemli parçası ise Florida'daki şubesiymiş. En güzel hatunları orada tutuyormuş patronları Robert Brooks. Bir gün olur da Hooters'ın olduğu bir ülkeye yolunuz düşerse, kaç para olursa olsun gitmeyeni dövsünler mi?

13 yorum:

Adsız dedi ki...

bu ne ya süpermiş. yalnız adamlar yapacağı yapmayacağı yeri biliyo be abi. türkiyede olmaz böyle bişey =)

Adsız dedi ki...

burda böyle bi mekan olsa yıkarlar. ama cem yılmaz'ın dediği gibi yıkmak anlamında yıkarlar değil yıkamak anlamında. yıkarlar... :)

Adsız dedi ki...

oraya sadece yemeğe gidenlerin isimlerini yazsalar kuruluiş tarihinden itibaren bi sayfayı geçmez heralde:P

Adsız dedi ki...

Bunu neden 2 ay önce yazmadın?

Çağlar dedi ki...

Ne alaka 2 ay önce? Anlayamadım.

Adsız dedi ki...

Gitme imkanım vardı çünkü. Bilseydim... Eheh. :)

Çağlar dedi ki...

Ohooo hem Amerika'ya gidip hem burayı bilmiyosan benim yapabileceğim bişey yok abi eheh.

Kaan Mert dedi ki...

Gavur yapıyor işte :D

Adsız dedi ki...

hppters;lar ucuz yerlerdir, o yuzden amerika'ya gelirseniz hic dusunmeden gidin bi tanesine...

Çağlar dedi ki...

http://www.haber3.com/news_detail.php?id=408592

Adsız dedi ki...

gecen yine gittim Hooters'a, hos bu sefer giremedik gec saatte gittigimiz icin ama deneyimlerimiz var elbette, ilk sefer degildi yani bu.

oncelikle kizlar olaganustu guzel, oyle boyle degil. Giydikleri sortlar 5-7 cm belki vardir, ustleri de epey acik.

Ama oyle arkadaslik filan yok tabii, isin abartisi orasi. Garsonlara biraz daha yakin davraniyorsunuz, o kadar. Daha samimi bir ortam var; sonucta ozel secilen garsonlar onlar, bunun farkinda oldugunuz icin cekinememe durumu yok, ufak diyaloglara girilebiliyor. Ama amac hala yemek.

Bu arada fena bir is, cinsiyet dahi degistirilir su is icin. En az her masadan 4-5 dolar bahsis geldigini dusunun, en unlu zincirlerden biri oldugunu da dusunun, bir de son olarak gunun sonunda ceplerinde ne kadar parayla cikacaklarini dusunun. Bir de ona saatte kazanilan asgari ucret olan $ 6.85'i ekleyin . . .

Caglar, susamadim pardon eheh.

Major dedi ki...

caglar bunu tekrar okudum da erkek çalışan da var olm. tüm aşcılar erkek, ayrıca restoran müdürleri de erkek hemde hayvan gibi..

Çağlar dedi ki...

Ne biliyim baba, yazalı 2 sene olmuş :) O zamanlar öyle biliyormuşum demek ki.