21 Eylül 2008 Pazar

Cashback


Filmi izleyeli 1 seneden fazla oldu. Peki neden şimdi yazıyorum? Şu yüzden, film 2 sene önce çekilmiş ama daha yeni vizyona giriyormuş. Son derece ilginç. Kimden öğrendim? FHM'deki Keeley Hazell röportajından. Ama, ama... IMDB'ye bakıyorum, oraya göre çoktan vizyonda film. Film bir kısa, bir uzun metrajlı olarak çekilmişti. Kısa hali zaten 2004'teydi, uzunu 2006. Bu konuda bir tuhaflık olamaz yani. Neyse, bu kafa karışıklığıyla olaya girmiş oldum artık. Keeley filmde çok minik bir rolde oynuyor bu arada.

Siz bakmayın resme. Cidden çok sağlam bir aşk filmidir kendisi. Çok farklı, radikal tarzda bir film. Aşk unsuru ön planda ama ufak ufak gülmeceler ve bolca cinsellik de bulunuyor. Ama sonuna kadar izlenmeye kesinlikle değecek bir film. Psikolojik unsurlar da cabası.. Radikal dedik ama neyi radikal? Senaryosu mu? Hayır. Klişe olmasa da çok özgün bir senaryosu olduğu da söylenemez. Ama gelişmelerin farklı bir dilde anlatılmasından mütevellid hiç sıkmayan bir yapısı var. Ayrıca çok ilginç olmasa da güzel bir sonu var.

Aşk dışında, film kadın vücuduna karşı bir saygı duruşu tadında...

1 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Bu filmde kadın vücudu denince isveçli bakıcı sahnesindende bahsetmemek olmaz.

Komedi denincede futbol maçındaki son atak sözü edilebilir bir durum.

Birde ülkemizde o çocukta olan "özelliğe" sahip olacak bir genç acaba o gücü filmdeki gibi sanatsal amaçlar için mi kullanır yoksa daha farklı şeylerin peşine mi düşer :D