7 Eylül 2008 Pazar

Fındık ve fıstık ezmesi

*** Yazı, oruçlular için spoiler içerir! ***

Şampiyonların yiyeceğidir. İkisi de. 10 gramında 60-65 civarı kalori mevcuttur. Ki 100 gramda 600+ kaloriye denk geliyor bu. Korkunç birşey. Yalnız müthiş bir lezzete sahiptir kendileri. Malesef her özel şey gibi paha pahalı. Fındık ezmesi uzun süredir almıyorum ama bugün yine fıstık ezmesi aldım, 500 gramı 10 YTL. Yani şu yukarıda gördüğünüz kavanozun aynısı 10 YTL. Zaten benim aldığım da Jif marka ve herşeyiyle aynı.

Yeme tekniği ikisinde de aynıdır. Kavanoz açılır. Bir çay kaşığı alınır. Önce kapağı açınca etrafa yayılan kokunun içe çekilerek, sinüslere kadar nüfus etmesi beklenir. Daha sonra çay kaşığı, kavanozun dip noktalarından itibaren daldırılmaya başlanır. Ve midenin aldığı noktaya kadar kavanoz sömürülür. Nitekim ne kadar sevilirse sevilsin çok fazla yenmesi zor bir yiyecektir. Ben yanında sıcak bir çayı tercih ederim. Kola da, Sprite türü birşey de çok güzel gidebilir... Su da içebilirsiniz, ama birşey için. Sıvısız şekilde 5-6 kaşığın ötesine gitmek zordur çünkü.

Ayrıca kahvaltıda da ekmek üstü gibi farklı teknikler kullanılarak güne 1500 kaloriyle başlanabilir. Bir de bunları bal ile karıştırarak yapanlar varmış. Düz duvara ekipmansız tırmanmak için birebir. Benden uzak olsun.

Hiç yorum yok: