23 Eylül 2008 Salı

TT Arena


Galatasaray'ın belki de en önemli eksiğiydi bu, güzel bir stad. Bunun güzellikten öte kulüp ekonomisine etki edeceğini biliyoruz tabii. Fenerbahçe'nin ekonomik başarılarına imrenerek bakıyorduk, ancak şimdi durumlar değişti gibi. İlk defa GS'nin transferde daha önplana çıktığı bir yazı atlattık. Daha sonra güzel bir Türk Telekom anlaşması... Gelecek parlak gibi gözüküyor, en azından tesisleşme açısından. Sportif kısmından pek de emin değilim.

Son duruma göre stadın ismi TT Arena olacak, dikkatinizi çekerim Türk Telekom değil TT. Güzel birşey oldu değişmesi, Türk Telekom olayı biraz saçma kaçıyordu Galatasaray kulübü altında.

Anlaşmaya göre 10 yıllık stad ismi ve 5 yıllık göğüs reklamı için TT'nin verdiği miktar yaklaşık 120 milyon dolar. Ayrıca Türk Telekom'la sanal Galatasaray hattı oluşturulacak ve buradan da aylık 2 milyon dolar gelir gelecek, yani yıllık 24 milyon dolar da bu yoldan elde edilecek. Birçok tartışma çıktı 'Ali Sami Yen' ismi üzerinden, kendisi ne düşünürdü bilemem ama bence kulübün menfaatleri ilk sıradadır, herşeyden önce gelir. Vefa borcu başka türlü de ödenir, zaten sadece stad ismini vererek saygı gösterilmiş olunuyorsa, hiç gösterilmesin daha iyi, sahte vefaya ihtiyaç yok. Telefon anlaşması da Aria'nın zamanında yaptığı olay gibi birşey, tek farkı daha bir kulüpsel faaliyet olacak, taraftar yardıma çağrılacak, bu da güzel bir anlaşma.

Stadın özelliklerini yazmak isterdim ama şuan herşey adeta bir kapalı kutu. Stadın rengi olsun, içinin dizaynı olsun, çatısının açılıp kapanma özelliğinin nasıl işleyeceği olsun hiçbir şey belli değil henüz. Ne desek yalan. Seneye yazın belli olacaktır, o zamana yazarız. Çok erken.

'Dream come true' gibi birşeydir bu benim için, cidden çok iyi oldu. Türkiye'nın olası bir Futbol organizasyonunu alması için de iyi oldu. İstanbul, İzmir tamam; Kayseri ve Antalya da tamamlar yeni stadlarından sonra. Şu 19 Mayıs'a bir restore yaparlarsa güçlü bir aday oluruz gelecekte yapılacak bir organizasyona.

Stadın yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyormuş, 4 tane ayrı iş bölümü kurulmuş, rahatlıkla yetişecekmiş önceden belirlenen bitim tarihi olan 29 Ekim 2009 tarihine kadar. Ciddi ciddi çıkmaya başlamış stadın çehresi, karayollarına bakılınca da trafiğin önemli bir problem olmayacağı anlaşılıyor. Fena heyecanlandım harbi...

23 Eylül 2008 Tarihinde Çekilen Resimler



*Resimler, aslantepe.biz sitesinden alınmıştır.
* Resimlerin büyük halini görebilmek için üstlerine tıklayınız.

2 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Bir aralar stadın adı TT Arena olacak ama genel olarak tüm kompleksin adı Ali Sami Yen Spor Kompleksi olacak filan deniyordu ama basınada ne kadar güvenilir oda ayrı mevzu. Bana sorulursa böyle bir tesis için sponsor firma iyide bir meblağ ödüyorsa en azından Ali Sami Yen TT Arena gibi bir isim koyulabilir çok eleştiri olursa.

Adsız dedi ki...

çok güzelbir stat emeyi geçen tüm galatasaraylılara teşekkür ederim