12 Ekim 2008 Pazar

Açık alanda NBA maçı


NBA'in ilk 'açık saha' maçı yapıldı bu sabah... Phoenix Suns ve Denver Nuggets, California'daki Indian Wells Tennis kortunda karşılaştı.

Görünürde bir farklılık yoktu aslında. Parke aynı, oyuncular aynı, kameralar aynı... Ancak California'da an itibariyle rüzgarlı bir hava var ve bu oyuncuları farklı bir şekilde etkilemiş olabilir. Bunun yanı sıra tenis kortunda oynamaları atmosferi fena bir şekilde bozuyor; ses sistemi düzgün kurulamamış, seyirciler gaza getirilememiş. Sanki tenis kortunda oynandığı için tenis seyircilerine bürünmüşlerdi!

Neyse, ciddiye alınacak bir durum değildi bu, Stern zaten maç öncesinde bunun normal bir NBA maçı için gerçekleşmeyeceğini belirtti. Gazozuna bir maçtı, güzeldi böyle birşeyi denemek. Gerçekte elbette olmaz, basketbolun doğasına uymaz, doğasına uysa evrenin doğasına, yani iklim şartlarına uyamaz. AMA... TNT'den seyrediyordum maçı. Sunucular ortamı çok beğendiklerini, enteresan olduğunu filan dile getiriyorlardı ve en sonunda, All-Star maçının böyle bir ortamda gerçekleştiğini hayal ettiklerini söylediler. Ortada resmi birşey yok, birşey de iddia etmediler ama böyle bir fikir olabilir NBA yönetiminin kafasında. Gerekli düzenlemeler yapılırsa neden olmasın...

NOT: Bu yazı, maçın ilk çeyreğinin bitiminde yazılmıştır... Bu sebepten ötürü maç hakkında yorum, sağlıklı olmayacağı düşünülüp eklenmemiştir.

Hiç yorum yok: