17 Ekim 2008 Cuma

Cepten yemek?


Başlık aslında pek uygun değil ama Galatasaray için övücü bir başlık kullanmak da istemedim herşeye rağmen... Olay şu; Cimbom, Ocak ayında Dubai'de düzenlenecek özel bir futbol turnuvasına davet edilmiş. 1 milyon dolar gibi ciddi bir para ödülü de var. İşin esas bomba olayı turnuvaya davet edilen diğer takımlar Milan, Bayern Munich ve Feyenord. Cidden büyük olay. Bu da Galatasaray'ın, her ne kadar son yıllarda Avrupa'da ölü durumda olsa da 2000'lerde Avrupa'ya koyduğu ambargo sayesinde hala Türkiye'nin Avrupa'daki en prestijli takımı olduğunu gösteriyor bir bakıma.

Bahsetmek istediğim olay, futbolcular umarım bu turnuvada ter dökerken bu ruhu anlayabilirler ve neden orada Milan'la, Bayern'le aynı grupta mücadele ettiklerini anlarlar. Çünkü Türkiye hakikaten o günleri özledi...

Başlık da oradan geliyor. 2000'lerde kazanılan zaferler, kredi oluşturdu. 6-7 yıldır o kredi kullanılıyor, bu davet de son kuruşlar sanırım...

5 yorum:

Enes dedi ki...

Uluslar arası ve tarihi başarılar öyle kolay kolay unutulmuyor demek ki.. Ayrıca o süre zarfında Avrupa ile kurulan iyi ilişkilerinde meyvesidir bu...

Dipnot: Yine küstahlık olacak ama madem bu kadar ciddi ve süreklilik gösteren, düzenli bir blog olarak gidiyoruz (hep beraber :)) yazılarda dikkatimi çeken Dil Bilgisi hatasını söyleyeyim; Türkçe'de her "şey" ayrı yazılır. Birleşik olmamalı :)

Çağlar dedi ki...

Heheh. Bu kadar imla manyağı olmaya gerek yok. Ben elimden geldiğinde zaten uymaya çalışırım dil kurallarına ama "herşey"i hep bitişik yazmaya alışmışım öyle gidiyor.

Zaten TDK'dan baktım da aslında doğrusu bitişikmiş, sonradan ayrılmış. Neyse eheh.

Selametle...

YK dedi ki...

2000 lerderken?? 2001 den sonra ne yaptı ki Avrupa'da.. Terimle UEFA, Luce ile çeyrek final ve Super Kupa..sonrasında hiç bir şey yapmadı..
Başarılara laf etmiyorum; zamanlama yanlış gibi geldi bana..yanılıyor muyum?

Spicoli dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Spicoli dedi ki...

@bianconeri

2002 sampiyonlar liginde 2. tur gruplarina kalmistik. Son amca akdar da ceyrek final iddamiz sürmüstü. Bence bu da bir basaridir, ama daha ötede birsey yok, o dogru.