15 Ekim 2008 Çarşamba

Soccer Simulation 2009


Başlığa bakmayın, bahsettiğim oyun PES 2009. Oyunu etraflıca oynadım. Adamlar efsane oyun yapmışlar. İlk önce şunu söyleyeyim, göze batacak ufak tefek hiçbir terslik, bir hata göremiyorsunuz oynanışta. Geçen seneki kaleci sorunu falan tamamen halledilmiş, iyice futbol simulasyonu haline getirilmiş oyun (başlık da buradan..). Oynanabilirliğin çok üst düzeyde olduğu zaten demo'da anlaşılmıştı. Full'ünü oynayıp teyid ettik.

Hele bir "become a legend" modu koymuşlar ki, tam legend olmuş hakikaten. Fifa'da geçen sene olan "be a pro" olayının aynısı. Ama çok daha güzeli. Sadece tek bir oyuncuyu yönetiyorsunuz. 17 yaşında, yetenekleri minimum düzeyde birisiniz. Görünüş vs. olarak herşeyi en ince ayrıntısına göre yaratıp dandirik bir klüpte başlıyorsunuz. Ben Babyloine gibi bir adı olan takımda başladım. Hazırlık maçlarında göze girmeye çalışıp, transfer oluyorsunuz. Yeni takımınızda da antrenman maçlarında kendinizi beğendirmeye çalışıp kadroya girmeye çalışıyorsunuz, idmanlar dahil her maçtan sonra skill'leriniz yükselmeye başlıyor. Legend olma konusunda ilk adımlarınızı atmaya başlıyorsunuz yani. Maçlarda en mühim şey enerjiyi iyi kullanmak. Öyle takıma yararlı olacağım diye sağa sola, her topa koşan biri olmaya çalışırsanız 60. dakikada götünüzden ter gelir, kenarı alınırsınız. Forvet oyuncuları için ofsayta düşme ve kaçacağı, duracağı yeri bilme olayları çok kilit. Savunma için de yapılacak müdahaleler, kart sorunu vs..

Oyun içi konusunda dediğim gibi demo'da zaten herşeyi anlamıştık, fazla ayrıntıya girmek yok. Çalım atmak çok zor, eskisi gibi adamın yanından geçip gitmek imkansız. Açık alanda falan çalım atmak, adamınız Ronaldo da Messi de olsa çok zor. Eğer adamınız iyiyse, kısa alanlarda çarpraz dönüşlerle rakibi kısa süreli atlatmak kolay sayılsa da tam çalım sayılmaz, çünkü atlattığın anda topu önüne alıp gitmek falan yok, sadece bir anlık kurtulmuş oluyorsunuz. Ayrıntıları oynadıkça daha iyi anlayacağız, şimdilik gözlemlerim bu kadar.

Önümüzde 2 günlük koca izin günüm varken bana uyku yok sanırım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Görüntü bende tam ekran olmuyor. Settings'de ayarları karıştırınca görüntü kötüleşti. Nasıl yapmak gerekir görüntü ayarlarını, bir bilginiz var mı?