12 Ekim 2008 Pazar

Mezar Tahtası


Görüntü Kavak Yelleri'nden... İzleyenler bilir, Mine'nin babasının ölümünden sonra, dünkü bölümde gösterilen bir kare bu. İzlemeniz de şart değil aslında. Kabaca anlatmak gerekirse, bu Cem Ergun denen adam dünyanın en iyi insanlarından biri. Harika bir işadamı, saygın bir insan. Aşırı da zengin, villada filan yaşayan bir herif işte. Neyse, trafik kazası geçirip vefat ediyor ve ortaya çıkan görüntü bu. Lüks hayatıyla, iş hayatındaki başarısıyla, çevresinin genişliğiyle, ne kadar sevildiğiyle tanıtılan adam vefat ediyor; o kadar da parası var geriye bıraktığı ancak ne yazık ki bir mezar taşı alamıyorlar, cık cık cık. Tahta nedir yahu, nasıl bir gerçekçiliktir bu. Üzerine konan fontta resmen GS'ın parçalı formasından çalınmış bu arada. Her türlü şeye para bulunuyor da şuna mı bulunamıyor. Ayrıntı gibi gözükse de o yönetmenin kalitesini gösterecek şeyler bunlar. Olmasın bir daha.

7 yorum:

torres dedi ki...

izlerken benimde dikkatimi çeken şey olmuştu bu Çağatay .

ayıptır gerçekten yahu...

Adsız dedi ki...

izlemedim bilmiyorum ama cenaze defnedildikten belli bir süre sonra yapılır o mezar taşı işleri bildigim kadarıyla.

Enes dedi ki...

Yukarıdaki arkadaş haklı... Cezane defnedildikten sonra -genel olarak- bu tür tahta vs. yaptırılmaz bile.. Yaklaşık 15-20 gün (takriben 1 ay) o mezarın toprağa çökmesi beklenir mezar taşı ve çevresinin yaptırılması için...

Tahta ve üzerindeki özensiz yazı çok mantıklı olmuş. Burada yönetmene değil, sevgili Çağatay'a eksi not veriyoruz :)

ygtylmz dedi ki...

Arkadaşlara katılıyorum İstersen trilyoner ol Mezar taşı hemen yaptırılmıyor . Ama şuda var bu görüntü gömüldüğü günden sonra değil yani baya zaman geçtikten sonra belkide 15-20 gün olmuştur kimbilir .

Adsız dedi ki...

Abicim biliyoruz onu, ne yazık ki biz de kaybettik bazı akrabalarımızı. Lakin baya zaman geçmişti olayın üstünden. Öldükleri anında anlaşılmıştı kazadan sonra ve epey süre geçmişti, hatta ufak kıza söyleyememişlerdi bir türlü falan filan.

Düşünsenize bir; kaza oldu, cenazeye direk gidildi, taa o evlilik olayları oldu, öpüşme, deniz-efe kavgası, istanbul'a gidiş-dönüş, ve hala bu tahta.
En az 2-2.5 hafta geçtiğinden eminim, daha fazla da olabilir.

(Bu arada bilmiyorum mezar taşının ne zaman eklendiğini, hiçbir fikrim yok ancak 1 aydan önce eklendiğini biliyorum geçmiş ziyaretlerime dayanarak... Araştırıp bulursam eklerim yorumlara.)

Reds dedi ki...

benimde dikatimi çekti ancak bi sürelik öyle oluyor sadece o konuyor diye bliyorum...

Mehmet Dinler dedi ki...

Kavak Yelleri çıktığından beri kaplumbağa hızıyla devam eden bir dizi. Ayrıntıları yakalatıcaz diye aynı günde 1000 tane olay veriyorlar. Olay burada. Daha defin işlemi yapılalı 2 hafta olmadı. Bir kaç gün sonra yapılacak :D