6 Ekim 2008 Pazartesi

Resmi Olmayan Taraftar Siteleri


Biliyoruz hepimiz bu tarz siteleri... Galatasaray'ın Webaslan'ı, Fenerbahçe'nin Fenerbahce.com'u epey ünlü siteler ancak resmi bir nitelik taşımıyorlar.

Açıkçası en fazla kullandığım sitelerden biridir Webaslan. Gerek kurulumundaki yüksek merciili UA üyeleri olsun, gerekse de anında siteye yansıtılan haberler olsun dört dörtlük bir site gibi duruyordu. Tarafsızdı üstelik, zaten haberler direk ajanslardan ve gazetelerden alındığı için taraf da katılamazdı. Ama dünkü Bursa maçı için yazılan şu cümleler beni bir Galatasaray'lı olmama rağmen çileden çıkardı... İzninizle;

" Karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek maç boyunca tüm takdir haklarını Bursasporlu oyuncular için kullanırken, Galatasarayımızın puanlarını adeta çalmış oldu.
"

Hakem iyi yönetmedi dememişler. Hakem biraz taraflıydı da dememişler. Hakem büyük etkenlerden biriydi de dememişler. Direk 'çalmış' demişler. Yeri geldiğinde fanatik olurum da, GS'dan soğuttu ne yazık ki şu haber beni. Webaslan'ı da açmam bir daha şu halden sonra. Hakemin hatası olmadı değil de Bursa yine 5'e gidiyordu be kardeşim! Sakatlıkları bahane edersiniz anlarım da bu nedir... Sonra gelmiş Sinan Engin'le dalga geçiyoruz milletçe. Herkesin içinde bir Sinan var galiba!

(Bu arada WebAslan ve Fenerbahce.com diye girdim ama Fenerbahce.com'u pek açmadım; onlar çok daha fenalar. Ciddi ciddi rekabeti yansıtıyorlar, derbi günlerinde de 'vurun, kırın, parçalayın ulan' temalı haberler yazıyorlar. Fener'lileri bilmem ama ben bir GS'li olarak takımım için böyle bir haber görmek istemem, gaza da gelmem şu sözlerle. Doğruca haber yapın işte kardeşim...)

Resmi olmayan sitelere cidden karşıyım bundan sonra. Kulüpten bağımsız birlikler, lakin birçok kişi tarafından takip ediliyorlar. Şurada Lincoln 3-4 defa eleştirilse, aldığı miktar vurgulansa aforoz edilir herif okuyucu taraftarlar tarafından. Basın böyle el değiştirebiliyor işte. Resmi sitelerin hal değiştirmeleri, haberleri ve istatistikleri sıklaştırmaları şart.

Merak edenler, 1 hafta boyunca takip etsin şu siteleri, vallaha komedi...
(KaraKartal.com da var aynen bu tarzla çalışan ancak onların haberlerini hiç incelemedim şimdiye kadar, birşey diyemeyeceğim haklarında bu sebepten...)

WebAslan

Fenerbahce.com

1 yorum:

YK dedi ki...

karakartal.com'da yazılar hep taraflıydı, surekli besiktasımız diye hitap edilir zaten...yönetimimiz, taraftarımız vs. yorumlarda tarafsız degildir...