3 Ekim 2008 Cuma

Galatasaray Sağlık Ekibi


Zırt pırt çıkıp "bizde sorun yok, sakatlıklar darbeye bağlı" diyorlar da inanmak mümkün değil. Bu kadar seri sakatlıkların 2 senedir hiç ama hiç duraksamadan devam etmesi şans mı yani? Kötü talih mi, kader mi nedir? Arda geçen hafta dönüyor, Topal dün dönüyor ve ikisi de dünkü maçta sakatlanıyor. Hayatında sakatlık yaşamamış Linderoth 1.5 yıldır top oynayamıyor (ki bunu söylemekten klavyemde ciddi hasarlar oluştu) ve bugün de tekrar ameliyat olacağı haberi geliyor. Kısacası ümidi kes diyorlar yani. Bunun dışında Lincoln, Kewell, Güngör, Balta, Sabri, Uğur, Barış, Ayhan, Hasan, Aydın, Karan falan hepsi sürekli sakatlıklar geçiriyor. Nasibini almayan bir kaleciler, Meira, Baros falan kaldı galiba.

Demek ki ya oyunculara yeterli kondüsyonu yüklemeden salıyorsun sahaya, ya da tedaviyi tamamlamadan ya da daha vahim olanı sorunlu tedavi uyguluyorsun... Bence Galatasaray Yönetimi'nin herşeyden önce düşünmesi gereken bu işe bir el atmaktır. Çok mu zor bu işin üzerine eğilmek yani?

8 yorum:

Spicoli dedi ki...

Cok önemli bir konu bu. Bir ara milli takimin da galatasarayin da hekimligini yapan bir abi, adini unuttum, vardi. gs`nin hizli zamanlarinda iste. o dönem beklenenden bile hizli iyilesirdi futbolcular. simdilerde mumla ariyoruz o günleri.

Mustafa dedi ki...

uğur uçar'ın yanlış ameliyat nedeniyle futbol hayatı bitti diyorlar.

Panda dedi ki...

bence futbolcu alcağımıza iyi bir sağlık ekibi ile anlaşalım..daha az masraflı olur...

Sheed dedi ki...

"lakers sağlık ekibi" de bekliyoruz ;)

CaRtMaNtR dedi ki...

@ Spicoli

Kasttetiğin isim Burhan Uslu olabilir mi? Eğer oysa kendisine memleketimizin Wohlfart'ı denebilirdi. Ülkenin en iyi sportif sakatlıklar doktoruydu. Hatta bir dönem basketbol takımınında sağlık ekibinin başındaydı.

Neyse konuya dönecek olursak. Sağlık ekibi kadar sert futboldan ziyade karşısındakini sakatlamaya yönelik hareket eden Anadolu takımları oyuncularınında bu tabloda ciddi payı var. Antalya maçında Yalçın'ın Hasan Şaş'a attığı dirsek gibi olaylar hiç bir lige futbol gereği hareket olarak sayılmaz.

Bununla beraber oyuncuların özelliklede yerli oyuncuların bu tablonun farkında olup sezon öncesi fizik olarak kendilerini güçlendirecek doğru antremanları yapmasıda gerekir. Bunu ne kadar yapıyorlardır şahsen merak ediyorum.

Spicoli dedi ki...

@ cartmantr

evet Burhan Uslu. Teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Nedeninin tedavi şekli olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Genel olarak kolay operasyonlar dönüyor sonuçta. Bana kalırsa en büyük etken basın baskıdır. Bir Lincoln'ün yerinde olsam, sakat sakat bile oynamaya bakarım. Yoksa ağzına ediyorlar...

Bana kalırsa bir Uğur Uçar'dır sağlık ekibinin 'operasyon' açısından yanlış yaptığı. Tabii yukarıya da bağlı olaraktan, Servet vb. adamları da gereğinden önce sahaya sürmeleri-en azından izin vermeleri de yanlıştır.

Mesut dedi ki...

FATİH TERİMİ BİTİREN BU EKİP ŞİMDİ DE G.SARAYIMIZI BİTİRMEK ÜZERE...MEHMET KURDOĞLU BİR CERRAH..NE İŞİ VAR BU TAKIMDA..ACABA BUNLAR FB AJANI MI????
ACİLEN BURHAN USLU HOCAM VE YARDIMCISI SERHAN KURTULMUŞ HOCAM GETİRİLMELİ ( UEFA, SÜPER KUPA DÖNEMLERİNİN EFSANE KADROSUNUN DOKTORLARI )...ACİLLLL