9 Ekim 2008 Perşembe

Problem üst katlarda


Gündem Beşiktaş'ın yörüngesinde dolaşıyor. Demirören tercihleri, Sinan Engin'in takıma zarar verip vermediği, Sağlam'ın istifası, yerine gelecek adam... Ben Galatasaray kadar yakın takip edemiyorum tabii ki Beşiktaş'ın iç durumunu. Ama bir futbolsever olarak baktığımda hiç şüphe duymadan söyleyebilirim ki, Ertuğrul Sağlam'a haksızlık edildi.

Sen bu adamı takımın başına Jose Mourinho diye getirmedin zaten. Ne bir kariyeri vardı teknik adam olarak doğru düzgün, ne de başarı için garantisi. Sadece siyah beyaz renklere delicesine aşık olan, işini ciddiye alan, yüreğiyle yapan bir Beşiktaşlı'ydı bu adam. Takımın başında olduğu sürece de başarısız demek bence ayıp olur. Sanki Beşiktaş son 5 yılda şampiyonluğu son haftaya kadar kovalamış mı? 100. yıl gazından beri iş yok zaten takımda. Geçen sezon da birçok hakem hatasıyla koptular zirveden. Bu sezon için birşey diyemezsin zaten. Avrupa'da elendi, nedeni belki de Türk takımlarının hastalğı, rakip isimsiz diye ciddiye almamak. O takımı muhtemelen Cimbom da, Fener de eleyemezdi bu hallerde. Ligde de gayet iyi gidiyor. Trabzon'dan sonra en iyi durumda olan ekip görüntüsündeler. Teknik adam olarak tecrübesiz olduğu zaten bilinen birşey, yeni keşfetmedik bunu. Ama bence kısıtlı tecrübesine rağmen kötü şeyler yapmadı. En azından çırpınıyor, birşeyler yapıyor. 4-4-2 olmuyor, onu sağa, bunu sola, şunu içeri çekip 4-3-1-2, 4-1-3-2 falan deniyor. Aragones gibi değil en azından. "Napayım, petrol mü çıkarayım?" demiyor.

Resmi açıklama da biraz önce geldi; Mustafa Denizli getirilmiş başına. Göreceğiz neler olacağını.. Sağlam'dan fazlasını yapamayacağını düşünüyorum. Beşiktaş şampiyonluk yarışından yine erken düşecek. Yazık.

Beşiktaş Kulübü'ndeki sorun -benim görebildiğim kadarıyla- idman veya maç sahasında değil, takım binasının üst katlarındaki odalarda.

1 yorum:

Major dedi ki...

ertugrul saglamın kariyeri olmadıgı konusuna hic katılmıyorum, tsl de gayet iyi bir kariyeri vardı ve ilerisi icin iyi bir gelecegi vardı.

genc yetenekler tarzı yapılan anketlerde teknik direktorler olarak tabi, hep listelerde olan bi adamdı.

bjk ya erken geldi gelirken yapılan en buyuk elestiride buydu zaten.