11 Ağustos 2008 Pazartesi

Biz eskiden... #8

Ataride ilerlemeli ve sürükleyici savaş oyunları oynardık...

Contra


Efsane atarinin en efsane 2. oyunudur bence. Birinci tabii ki Mario. Rambo diye de bilinirdi o zamanlar. Çok uğraştırırdı, gerçekten bitirmek çok zordu.

Oyunun ana menüsü ve ilk başlangıç karesi yukarıda gördüğünüz resimlerdedir. Böyle bir ortamda başlar, elimizdeki silahlarla ilerlerdik. Baya bir silah türü vardı hatırladığım kadarıyla. Yakın menzilli alev püskürten silah, tek tek atan ama mermileri etkili olan silah, gibi değişik çeşitler vardı. En iyisi ve etkilisi ise açılı şekilde atan, aşağı yukarı herkese ulaşan silahtı.

İlerde çok değişik mekanlarda savaşırdık. İlerledikçe çok tuhaf mekanlar çıkardı. Hangarlar, korkunç mağaralar, karanlık yerler, ufak odalar vs... Şimdi düşündükçe çok saçma gelen, ama o zamanlar başına kilitleyen final oyunları olurdu. Dev mekanizmaları veya tuhaf şeyleri ateş ederek infilak ettirmeye falan çalışırdık.

Atarimizin 2 kolu da çalışıyorsa (ki nedense çoğu zaman ikisi bir arada sağlam olmazdı bizde) 2 kişilik açar ve vahşi düşmanlarımızı el ele vererek bertaraf etmeye çalışırdık. En zevklisi de buydu nitekim. Adam paylaşımı, organizasyon falan hikayeydi tabii. İki taraf da iman gücüyle saldırırdı.

Anlatacak çok fazla ayrıntı da yok zaten bununla ilgili. Zamanın Counter'ı işte. Oynayan bilir diyorum ve kapatıyorum.

* * *

Biz Eskiden... Arşiv: #7 | #6 | #5 | #4 | #3 | #2 | #1

1 yorum:

Adsız dedi ki...

az mı oynadım bu oyunu. birden çocukluğuma gittim şu resimle.